![]() |
|
Nagy szeretettel üdvözöl a Duma Fórum! Jelenleg vendégként tekintheted meg a tartalmat, ami korlátozott jogosultságokat jelent a beszélgetésben való részvételt illetően. Az ingyenes regisztrálás után társalgást indíthatsz, magán beszélgetéseket folytathatsz, szavazásokban vehetsz részt és számos egyéb funkció tárul fel előtted. A regisztráció rendkívül gyors, ezért kérlek ne habozz sokáig és csatlakozz hozzánk! Amennyiben bármilyen problémád akad a regisztráció során, vagy a későbbiekben, kérlek lépj kapcsolatba a fórum alkalmazottaival. |
|
|
#1 |
|
Tagocska
Hely: Érd
Összes hozzászólás: 1
![]() |
Kíváncsi vagyok, hogy az apró nem kívánatos szőrszálakkal ki mit kezd. Én már próbáltam a szőkítést = piros lett a bajusz alatt a bőröm. Szemöldökcsipesszel macera az egész, az eredmény OK, de az a negyedóra...!
Van valakinek bevált tippje ezzel kapcsolatban? ![]() |
|
|
|
| (x) |
|
|
#2 |
|
Tagocska
Összes hozzászólás: 2
![]() |
Kedves Marikast!
Ha a csipesszel való szedést macerásnak találod, a legjobb ha legyantáztatnád azt a felületet. Szerintem az összes szőrtelenítési módszer közül ez a legjobb, és szerintem kevésbé fájdalmas, mintha szálanként kihúzogatod.(mivel csupán egy pillanat az egész) Ha van otthon gyantád,szerintem próbáld meg, de ha gondolod, leszedhetem én is neked(kozmetikus vagyok). |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Tagocska
Összes hozzászólás: 4
![]() |
Szia andeeka01!
Köszönöm a reakciód a kérdésemre. Én az amolyan "csináld magad" módszereket részesítem előnyben, de köszönöm a felajánlást. ![]() A gyantázást nem igazán szeretem, illetve egyáltalán nem használok gyantát. A lábamra-karomra gépet használok, a hónaljamat borotválom, a bikinivonalat csipesszel és krémmel igazítom. Nekem ezek váltak be. Persze a gyantát is kipróbáltam már kozmetikusnál is és itthon is. Amikor szakember használta rajtam a gyantát, az eredmény hibátlan volt, de itthon... ragacsos maradt tőle a bőröm jó néhány napig. Sajnos most nem állok úgy anyagilag, hogy kozmetikushoz járjak, ezért is fejlesztgettem ki ezeket a különböző módszereket. Gondolkodtam már azon is, hogy a szőrtelenítő gépemmel állok neki a bajúszkámnak, de aztán mégse. Láttam tv-reklámban egy Twezer (ha jól írtam) nevű kis szőrtelenítő gépet pont ilyen kisebb és érzékenyebb felületekre ajánlják. Van róla tapasztalatod? Apropó gyanta. Az egyik volt kolléganőmnek az volt a tapasztalata, hogy a gyantával igazított szemöldöke alatt a bőr az idők során eléggé megereszkedett ott, ahol gyantázták - szerinte a rendszeres gyantázás miatt. Erről mi a véleményed? Előre is köszi a válaszod! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Tagocska
Összes hozzászólás: 2
![]() |
Sajnos a Tweze-ről nincs személyes tapasztalatom, én is csak reklámban láttam, de ha jól vettem ki, olyan, mint a rendes epilátor (a funkciót tekintve), csak kisebb, így könnyen alkalmazható kisebb felületeken.Tehát szerintem nem lehet olyan rossz, mivel ez is gyökerestől távolítja el a szőrszálakat, és hát ez a lényeg.Bár mondom, személyesen még nem találkoztam vele:-)
A szemöldökgyantázásről annyit, hogy ez szerintem korfüggő is. Mivel gyanta ide vagy oda, az a terület idővel amúgy is megereszkedik.(bár nem tudom, hány éves a kolleganőd.) Amúgy mindig csak gyantáztatta azt a részt? Nem értem, miért csinálta ezt a kozmetikusa, mivel,én csak a legelső alkalommal gyantázom le azt a részt, utána már csak csipeszelek.Bár ha nem rendszeresen szedte a szemöldökét és annyira visszanőtt, akkor mondjuk megértem.A kérdésedre válaszolva ha a kollegina bőre amúgy feszes, csak azon a részen ereszkedett meg, akkor igen, elképzelhető,hogy a gyantázás miatt van.Idősebb korban azért se szoktam javasolni mondjuk az alkargyantát.(tudom, most sok kozmetikus megkövez, de tényleg így van).Javasolnám neki, hogy inkább csipesszel szedesse ki, max egy kicsit sűrűbben menjen. Remélem tudtam segíteni:-) Ja és ha gyantamaradékos a bőröd, használj gyantaeltávolító olajat,az szokott használni, így nem maradsz ragacsos:-) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Tagocska
Összes hozzászólás: 4
![]() |
Köszönöm a válaszaidat, jó, hogy szakembertől tudtam ezeket megkérdezni. A volt kolléganőm amúgy már nyugdíjas, én is gondoltam rá, hogy a kora miatt is ereszkedhetett meg a bőre, de amúgy valóban látható, hogy a szemöldöke alatt (tehát nem a szokásos helyen, vagyis a szemgödre fölött) "lazább" a bőre. Amúgy már egy ideje csak csipeszt használ a szemöldöke igazítására a kozmetikusa.
A mai reggelem amúgy megint a csipesz körül forgott, ugyanis még mindig ezt a technikát használom. Azt a kis epilátort - ha jól tudom - csak egy mini villanyborotvával együtt lehet megvásárolni, arra meg egyelőre nincs szükségünk. Viszont láttam aukciós oldalakon külön csak a Tweezert, meglátom, hogy merjek-e onnan vásárolni, ugyanis még nincs ilyen kereskedelemről tapasztalatom. Aztán meg kicsit úgy is vagyok az ilyenekkel, hogy jobb a forgalmazótól megrendelni, mert akkor van garancia, még nem használta senki, meg ilyenek. Azért ha vannak érdekes tapasztalatok, technikák, akkor arról is szívesen olvasnék még. |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| bajusz, női |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|