A gravírozás nélkülözhetetlen az elektronikai iparban

A lézeres gravírozás szerepe
A lézeres gravírozás szerepe

Az elektronikai és számítástechnikai ipar hatalmas fejlődésen ment át az utóbbi években. Ma már alig látható, apró nyomtatott áramköröket és mikro-chipeket is képesek gyártani, amelyek felhasználása igen sok helyen szükséges.

Ezek megjelölése csak a gravírozás alkalmazásával lehetséges. Fontos, hogy minden áramkört és mikro-chipet, egyéb alkatrészt egyedi, tartós megjelöléssel lássanak el. Ez lehet egy számkombináció, vagy akár egy 2D vonalkód is.

A lényeg, hogy ez alapján könnyen beazonosítható legyen az adott alkatrész. A gravírozás használatával ezek a megjelölések könnyedén felvihetőek az alkatrészekre. Bármilyen szilárd anyag megjelölhető ezzel a módszerrel, legyen az akár fa, akár üveg, műanyag vagy bármilyen fém.

Ez a lézeres technológia nemcsak az elektronikai ipar számára fontos, hiszen az élet számos területén alkalmazzák. A lézeres gravírozás segítségével mindennapi használati tárgyaink is egyedivé, különlegessé tehetőek. Így nagyszerű lehetőség adott, a különleges születésnapi ajándékok készítésre.