Gyerekülés

A gyerekülés mindig szükséges

Minőségi gyerekülés

Utazás során, a kicsik fejlődő szervezete sokkal nagyobb veszélyeknek van kitéve, mint a felnőtteké, ugyanis egy nagyobb fékezés is elég ahhoz, hogy maradandóan megsérüljenek. Éppen ezért kell minden esetben a gyerekülés, ami megadhatja azt a plusz védelmet, amire a sérülékeny kis testüknek szüksége ahhoz, hogy épségben megússzanak egy esetleges balesetet.

Míg egy felnőtt karcolás nélkül száll ki egy olyan autóból, ami összekoccant egy másikkal vagy nekiütközött valaminek, addig a gyerkőc csak akkor vészelheti ezeket az eseteket át, ha egy minőségi gyerekülés védi őt. Ugyanis a gyerekülés nemcsak kényelmet nyújt és biztosítja a kis utas egy helyben maradását, hanem tompítja a külső hatásokat is, mint a rándulás, rázkódás vagy ütés.

Ez nagyon fontos szempont, ugyanis egy-egy ilyen behatás végzetes is lehet. Éppen ezért, a gyerekülés biztonságosságát és teherbírását tesztek sorával ellenőrzik és az eredményeket mindenkinek elérhetővé teszik, hogy a szülők, felnőttek láthassák, mire számíthatnak a választott típus esetében.