A LED lámpa előnyei

A LED lámpa használata gazdaságos
A LED lámpa használata gazdaságos

Az elektronikai cikkeket árusító üzletek polcain egyre kevesebb hagyományos izzót találhatunk. A helyüket sorra átveszi a LED lámpa.

Ezekről már rengeteget hallhattunk a televízióban, olvashattunk a különböző szaklapokban. Valójában mi az előnye ennek az eszköznek és mi ez pontosan? A LED lámpa nem más, mint fényt kibocsájtó dióda (angolul Light Emitting Diode; innen a LED rövidítés is).

A legnagyobb különbség a LED technológiát alkalmazó fényforrások és a hagyományos izzók között, hogy míg ez utóbbiak csak 1-2 százalékát használják el, addig a LED lámpa közel a 20 százalékát. Tehát jóval energiatakarékosabb, ami gazdasági szempontból és környezetvédelmi szempontból egyaránt fontos lehet.

Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a LED-ek élettartama, akár 25-50-szer is hosszabb lehet, mint a hagyományos izzóké. Tehát mindenképpen jó üzletnek számít a LED lámpa beszerzése. Ha Ön is szeretné lecserélni a régi világítótesteket, akkor látogasson el az ArtLED webáruházban és válogasson a termékek között!