Adatszolgáltatás a vendéglátásban

Adatszolgáltatás a vendéglátásban: ezekről érdemes tudnod!

Haladni adott területeken csak úgy lehet, ha több összeg lesz beleinvesztálva. Egy saját cég fejlesztése gyakran nem kis mulatság, amit a tulajdonosok jól tudnak. Szerencsére léteznek olyan finanszírozási formák, amiket az állam is támogat. Ezt viszont valamilyen módon ki kell érdemelni. A digitalizáltság révén már egyszerűbbé és gyorsabbá vált az adatok áramlása. Ezért sem felel meg a célnak a hagyományos papíralapú statisztikai információk kezelése. Itt lép képbe az NTAK.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ az MTÜ, azaz a Magyar Turisztikai Ügynökség által vezetett korszerű digitális adatgyűjtő és elosztó rendszere. Ennek fő célja a turisztikai szektorok fejlesztése, valamint a szektorok minél inkább megtörténő kifehérítése. A szálláshelyek már jó néhány éve részt vesznek ennek a rendszernek a használatában és 2023. július 01-től számítva, a vendéglátóhelyek is kötelesek a forgalmukról információt beszolgáltatni. Ezzel valós időben követhető nyomon a forgalom változása.

Már csak azért is fontos tudni a hatóságoknak, hogy melyik területeken nagyobb a kereslet, mert így azok felé tudnak további támogatásokat, adókedvezményeket nyújtani. Mindenkinek jól jönne egy kis plusz finanszírozás, de ezért tenni kell. Természetesen jár ez némi költséggel. Az adatszolgáltató szoftverek beszerzése megoldható igen kedvező feltételek mellett. Ezért is érdemes szétnézni az olyan weboldalakon, mint például a cmo.hu.

Itt elérhető olyan egyed applikáció, ami telepíthető több androidos eszközre, valamint illesztve van alapból online pénztárgépekhez és adóügyi nyomtatókhoz. Ez előnyös az olyan cégeknek, akik most indulnak és így már eleve olyan rendszereket szerezhetnek be, ami el van látva az automatikus adatszolgáltatás lehetőségével. Azon túl, hogy a CMO szoftverek költséghatékonyak a kezelésük sem bonyolult, amivel bárki elboldogul. Azonnal üzembe állítható az ePénztárgép applikáció, mert adatot csak a megadott határidőtől kezdve fog szolgáltatni. Kattints a részletekért és használd ki a professzionális rendszerek előnyeit, megfelelve az előírásoknak!