Az 5 hetes baba és az első bevásárlás

5 hetes baba
5 hetes baba

Szülés után, az első hónap általában az otthon négy fala között telik el, hiszen a szülők csakis a picire koncentrálnak és nem is igazán érdekli más őket. Azonban eljön az idő, amikor már muszáj kimozdulni, hiszen elfogy a pelenka, popsitörlő készlet és az idő során új dolgokra is szükség lesz, amire addig nem is gondoltunk.

Így az 5 hetes baba általában átesik az első nagybevásárlási eseményen, hiszen még semmi pénzért nem adnák ki a szülők a kezeik közül, így inkább magukkal viszik.

A kicsi vagy végigalussza a nagy utat, vagy érdeklődve figyeli a sok színt és fényt, hiszen otthon ilyet még nem tapasztalt. Persze ilyenkor sokan a csodájára járnak és folyamatos a kérdésözön a koráról, súlyáról, szokásairól és csak úgy folyik ki az emberekből a rengeteg dicsérő szó.

Ezért, ha az 5 hetes baba bemutatására készülünk a nagyvilág számára, jobb ha előre tervezünk és több időt szánunk a bevásárlásra, mint amennyire hagyományos esetben szükség lenne, mert különben csak türelmetlenül, feszengve fogjuk figyelni, ahogy a babánkhoz gügyögnek teljesen ismeretlenek is.