amerikai tolóablak

Az amerikai tolóablak működési elve

amerikai tolóablak
Amerikai tolóablak

Az újdonságoktól mindnyájan egy kicsit idegenkedünk, viszont csak addig, ameddig nem értjük a működési elvét és nem bizonyosodunk róla, hogy az teljesen biztonságos. Ilyen kétkedések jelentek meg az emberekben az amerikai tolóablak esetében is, köszönhetően a filmek egyes jeleneteinek. Biztosan látott már olyan filmet, amiben a szereplő feltolja az ablak szárnyát, majd az a fejére esik.

A végkimenetelt pedig általában az befolyásolja, hogy éppen horrorról vagy komédiáról van szó. Azonban ez már nincs így! Az amerikai tolóablak tökéletesen biztonságos, köszönhetően annak a 2 acéltekercsnek, ami elég erős ahhoz, hogy megtartsa a feltolt szárnyat, tökéletesen ellensúlyozva azt.

Ha ez még mindig nem győzte meg, akkor az a jó hír, hogy az amerikai tolóablaknak van egy olyan verziója is, ahol oldalirányba kell eltolni a szárnyakat. Árban a kettő nagyon hasonló, így a döntést nagyjából csak az a tényező fogja befolyásolni, hogy mennyi hely áll a rendelkezésére. Esetleg még az, hogy hisz-e filmeknek.