Az osztálykirándulások szép emlékei

Az osztálykirándulások mindig emlékezetesek

Az emberek többségének, ha visszagondol a diákéveire, rengeteg emlék jut eszébe. Ezeknek nagy része azonban nem egy-egy tanórához kapcsolódik, hanem inkább olyan eseményekhez, amikor az osztálytársakkal együtt szórakozhatott kötetlenebb körülmények között.

Ezek közé az alkalmak közé tartozik a számtalan osztálykirándulás, amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy megismerjék egymást, megtanuljanak közösségben élni, figyelni a másikra. Persze, a tanárok általában valamilyen tanulmányi céllal szervezték meg ezeket az utakat, de valójában mindenki tudta, hogy nem bizonyos városok, történelmi nevezetességek, híres épületek megismerése lesz az osztálykirándulás legfontosabb célja a diákoknak.

Ezt egyáltalán nem is lehet kifogásolni, hiszen az iskola haszna nem csak az, hogy elméleti ismeretekkel lássa el a tanulókat, hanem az is, hogy megtanítsa az élet különböző területein helytállni, amihez hozzátartozik a közösségben való viselkedés elsajátítása is. Egy-egy osztálykirándulás minden esetben remek lehetőséget nyújtott erre.