Bakdaru, azaz munkaállomás daruk könnyű kezelhetőséggel

Bakdaru, azaz munkaállomás daruk

Bizonyos munkák elvégzéséhez olyan nagymértékű erőkifejtés szükséges, hogy különböző gépek használata is szükségessé válik. Ebben az esetben figyelni kell arra, hogy az alkalmazott munkaeszközök könnyen kezelhetőek és biztonságosak legyenek.

A bakdaru, azaz munkaállomás daruk igen nagy teherbíró képességgel kell rendelkezzenek és számos követelménynek eleget kell tegyenek. A Konecranes által gyártott XK-A és XK-S rendszerek úgy lettek előállítva, hogy megfeleljenek ezeknek az elvárásoknak. Igényelhetőek mennyezetre szerelhető vagy szabadon álló formában egyaránt, illetve azt is ki lehet választani, hogy egytartósak, ikertartósak, esetleg egysínes kivitelezésben legyenek legyártva. Mindegyik típusra jellemző, hogy a vázszerkezete könnyű, strapabíró, hiszen zárt alumínium-, illetve acélprofilból készült.

Attól sem kell tartani, hogy a beszerelésük hosszú időt vesz igénybe. Ez ideális esetben kevesebb, mint 1 nap alatt elvégezhető. A bakdaru, azaz munkaállomás daruk számos esetben megkönnyítik a feladatok elvégzését.