Egyiptom

Egyiptomi időjárás: mikor érdemes utazni?

Egyiptom egy transzkontinentális ország, a területének nagyobbik része Észak-Afrikában, kisebbik pedig Délnyugat-Ázsiában található. Évről-évre rengeteg ember látogatja meg ezt a csodás országot, azonban mindenképpen tisztában kell lenni az időjárásával, mert senki nem szeretne egész nyaralás idején szenvedni a rekkenő hőségtől. A www.eurotravel.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod.

Egyiptomban egész évben meleg van, napsütés és csak nagyon ritkán fordul elő eső. A téli hónapokban sem esik a nappali hőmérséklet 20 fok alá, ami a tenger hőmérsékletére is jellemző. Tehát a januári, februári hónapok alkalmasak arra, hogy a télből elutazzatok a nyárba. Továbbá, Egyiptomban a március, április és a november, december átmeneti időszaknak számít, amikor már 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Ősszel még melegebb a tenger hőmérséklete, mert nem hűlt le a meleg nyár után. Ezekben a hónapokban nyugodtan tervezhettek strandolással összekötött nyaralást, mert az időjárás kedvez ennek, de egyéb programok, kirándulások is élvezhetőek. Azonban az egyiptomi nyaraláshoz legkellemesebb időszak a május, június, szeptember és október. A levegő nappal 35 fok fölött van, de éjszaka sem csökken 30 fok alá. A Vörös-tengerben hosszú időt tölthettek el minden nap, ugyanis a hőmérséklete kellemesen meleg. Igazi kánikula van Egyiptomban július és augusztus hónapokban, amikor nappal 40 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani.

A tengervíz 30 fokhoz közelít, ilyenkor nagyon kellemes a parton tartózkodni, strandolni. Rengeteg információt találsz az említett weblapon erről az úti célról, ahol ugyanakkor kiválaszthatod a helyet, ahol nyaralni szeretnél. Ha ez megvan, akkor nagyon könnyen lefoglalhatod az utazást és garantáltan profi szervezésben lesz részetek. Nézzétek át az egyiptomi szállásokat a weboldalon és döntsetek a képek, leírások és árak alapján! Amennyiben segítségre van szükségetek, vegyétek fel a kapcsolatot a szakértőkkel! Legyen az idei üdülésetek feledhetetlenül kellemes, élményekkel teli!