Izomgörcs ellen a zöldségek segítenek

Izomgörcs ellen

A késő esti órák arról szólnak, hogy mindenki tökéletesre igazítja a párnáját, kellemesen elhelyezkedik az ágyban, majd pedig lehunyva szemeit, várja a megnyugtató alvás érkezését. Azonban ez nem mindig történik ennyire meghitten, hiszen az alsó végtagokon borzalmas érzés futhat végig. Izomgörcs ellen kapható egy hűsítő krém, amely kiváló gyógyírt jelent efféle panaszokra. Éjszaka közepén rendkívül bosszantó lehet felébredni, a fájdalom pedig ráadásként szolgál.

Annak ellenére, hogy ezek a szimptómák ne jelentkezzenek, sok mindent lehet megtenni izomgörcs ellen. Aki rendszeresen végez testmozgást, annak tudnia kell, hogy mennyire fontos a bemelegítés. Aki szeret belevágni a dolgok közepébe, és fölöslegesnek tartja a futás előtti guggolásokat és kitöréseket, az meg fogja tapasztalni, hogy mennyire rossz döntés az ereket felmelegítő mozdulatokat kihagyni. Abban az esetben, hogyha az izmok kellőképpen felmelegednek, akkor nem kell rosszra számítani.

A www.ewopharma.hu weboldal rengeteg hasznos tanácsot ad az izomgörcs ellen küzdő személyeknek. A honlap tájékoztat az izmok tulajdonságáról, miszerint, ha ezek melegek, ami pár perces bemelegítéssel érhető el, akkor rugalmasak, azaz mozgás közben terhelhetőek, ellenkező esetben pedig, ha elmarad a gyakorlatok betartása, sérülésre kell számítani, hiszen a muszklik meg vannak merevedve. Izomgörcs ellen masszázzsal is lehet segíteni. Aki valóban tartós, professzionális terápiára vágyakozik, annak ajánlott szakemberhez fordulnia.

Egyébként az izomgörcsök nem csupán alkalmatlan sporttevékenység után jelentkeznek. Tudnivaló, hogy a kalcium-, illetve a magnéziumhiány is ilyen formában üti fel a fejét. Ezt a két ásványi anyagot pótolni lehet egészséges táplálékkal is, mint például gyakori tejtermék, valamint tökmag, spenót, kelkáposzta és egyéb hüvelyesek bevitelével. A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek és a halhúsok is idetartoznak. A Ca és a Mg tabletta formájában is pótolható, amelyeket gyógyszertárakban lehet beszerezni.