Aviva módszer

Menstruáció beindítása Aviva tornával?

Ahogy az agy irányítja a cselekedeteinket, úgy vezetik a szervezetünk belső működését a hormonok. Ha a női ciklusról van szó, az is az utóbbi szabályzása alá tartozik, de esetlegesen mi is tudjuk alakítani egy fajta szisztémával. A kimaradt menstruáció meghozása Aviva módszerrel is lehetséges. Erre jött rá Aviva Gabriella Steiner, a torna megalkotója, miközben olyan gyakorlatokat akart kialakítani a hölgyeknek, amelyekkel tetőtől talpig felfrissülnek.

Az ötlete megvalósult, egy alkalommal a mozgásvezetése után mindössze két nő jelent meg az óráján, mert a többi mind menstruált. Innentől kezdve azon fáradozott, kutatott, hogy a torna hogyan befolyásolja a ciklus idejét és erősségét. Kiderült, hogy a gyakorlatai kimondottan hatásosak a nőgyógyászati és menstruációs panaszok beállítására, illetve a termékenység fokozására. Ez a mozgásforma fokozza a vérkeringést ott, ahol kell, ezzel elősegíti a hormon ellátást.

Az Aviva torna megtanulható bárki számára, csak meg kell keresnie az Önhöz legközelebb eső helyet, ahol oktatják. A női ciklus a lányoknál általában a serdülőkor végén, 10-15 éves korban az első menstruációs vérzéssel kezdődik, majd a változó korban a vérzések elmaradoznak és a menopauza vet véget neki. Persze ettől eltérhet, mert közbejöhet betegség is, de a jó hír az, hogy Aviva tornával karban tartható a nőiesség ezen része is, sőt, eme mozgással rendszeressé, röviddé és fájdalommentessé is tehető a periódus.

Ha esetleg rendszertelen, össze-vissza jön meg, akkor is megfelelő terápia, ugyanis hatására beállhat, rendeződhet a havi vérzés, emellett, ha túl rövid, az is beállítható, majd szinten tartható vele. Ennek a tornának a lényege, hogy stimulálja az agyalapi mirigyet, ami a női hormonok termelését szabályozza. Megemlítendő, hogy nem aktiválja, hanem csak szabályozza, egyensúlyba hozza. A mozdulatai befolyásolják a belső mirigyek működését és kiegyenlítik a hormontermelést. Összefoglalva tehát, mindezek miatt az Aviva torna tökéletes és természetes módszer a szervezet egyensúlyba állítására.