Milyen a jó mosogatószer?

Mosogatószer

Mindenki szereti, ha a konyha, illetve az edények kifogástalanul tiszták. A mosogatószer feladata tisztán tartani, valamint fertőtleníteni a konyhai edényeket. Ha minőségi egy ilyen termék, akkor az jól habzik, tökéletes zsíroldó, cseppmentesen szárad, valamint nem szárítja a bőrt.

A főbb összetevői a felületaktív anyagok, amelyek hideg és meleg vízben egyaránt jó zsíroldást biztosítanak, mellette fertőtlenítő, baktériumölő, színező és illatosító, kézkímélő anyagok, vízlágyító komponensek, az utóbbi főleg a gépi típusoknál. A mosogatószer két csoportja ismeretes, a kézi, illetve a gépi.

A kézi jól habzik, kellemes illatú, bőrvédő hatású, 4,5; 8,5, pH értékkel, ráadásul jól adagolható. A gépi pedig vízlágyító hatású, kevésbé habzó, továbbá karcmentes. Mindkettő cseppmentesen szárad. Halmazállapotukat tekintve lehetnek por vagy folyékony állagúak. A por alakú mosogatószer jobban oldja a zsírt, viszont a bőrt is jobban károsítja, míg a folyékony viszont kíméletesebb, könnyebben használható.