Ouzo, a tradicionális görög ital

Ouzo

A tradicionális italok minden helységben nagy sikernek örvendenek. Nincs ez másként akkor sem, ha a görög jellegzetességekről beszélünk. Kóstolta már az ouzo jellegzetes ízét? Ha kíváncsi arra, hogy miért számít ekkora jellegzetességnek ez az ital, akkor most megkóstolhatja otthon is, vagyis nem kell feltétlenül Görögországba utaznia érte. Az ouzo általában 37,5-40%-os égetett szesz, ami a különleges ízét a hozzáadott fűszereknek köszönheti.

Mindemellett egy csipetnyi ánizs is kerül bele, hogy még inkább felejthetetlen legyen az élmény. Tegyük fel, hogy tematikus bulit rendez és szeretné a görög íz-világot biztosítani a vendégeknek úgy az ételek, mint az italok terén. Ez most nagyon könnyen megoldható, ha az utóbbiról van szó.

Lehetősége van arra is, hogy online szerezze be az italt és még cipekednie sem kell majd. Valószínűleg nem elég egyetlen üveg, ha nagyobb társaságot vár, ezért a futár leveszi a válláról a terhet. Önnek ugyanis nem kell semmivel sem foglalkoznia, miután leadta a rendelést. Az ouzo különböző kiszerelésekben vásárolható meg.