érrendszer vizsgálat

Szív és érrendszer vizsgálat labortesztekkel

A szív- és érrendszeri betegségek népbetegségnek számítanak Magyarországon, és sokan már csak akkor fordulnak orvoshoz, ha már a tünetek is megjelentek náluk. Pedig a rendszeresen végzett szív és érrendszer vizsgálat segítségével akár meg is előzhetőek ezek a súlyos betegségek. A szív- és érrendszer vizsgálathoz labor tesztekre is szükség van. A vérben található anyagok ugyanis komplex, átfogó képet adnak a szív- és érrendszer egészségével kapcsolatban.

A szív és érrendszeri betegségek rizikófaktorai tehát laboratóriumi körülmények között végzett vértesztek segítségével is előrejelezhetők. Az emelkedett LDL-koleszterin mennyiség, amit rossz koleszterinnek is hívnak a köznyelvben, például megnövelheti a szívroham kialakulásának kockázatát. Emellett számos más faktort vizsgálnak, amelyeknek a normál értéktől való eltérése jelzésértékű lehet.

Természetesen egyetlen vérvizsgálat nem jelenti azt, hogy Önnek probléma lenne a szívével, de felhívhatja a figyelmet arra, hogy a kockázati csoportba tartozik-e vagy sem. Cukorbetegség, pajzsmirigy problémák, dohányzás esetén elengedhetetlen a rendszeresen végzett laboratóriumi szív- és érrendszer vizsgálat. A ProLabor Kft. már 25 éve végez laborvizsgálatokat. Foglaljon időpontot egyszerűen és online a korszerűen felszerelt laborjaik egyikébe!