nyugdíjbiztosítás

5+1 Alternatíva életbiztosításra

A legtöbb ember nem igazán gondol a jövőre, majd egyszerűen csak meglepődik, amikor az élet rárúgja az ajtót. A halogatás mesterei könnyen kellemetlen helyzetekben találhatják magukat, de ezekre kis odafigyeléssel fel lehet készülni. Természetesen a problémák magunk előtt tolása nem véletlen, mivel az egész társadalmi rendszer erre épül. A politika erre a legjobb példa, ahol maximálisan 4 évet igyekeznek nem is annyira előre látni és tervezni, hanem inkább csak kihúzni, aztán majd lesz valahogy.

Így viszont képtelenség országot, társadalmat építeni. Kis iróniával szólva, csoda, hogy eddig is működött ez a rendszer. Ilyen apparátus mellett, a személyes felelősség óriási. A fiatalok és középkorúak többsége meg van győződve arról, hogy nem lesz nyugdíja és elég kilátástalannak tartja a jövőjét. Ezért utaznak el sokan külföldre. Megtakarítani addig kell, amíg van miből. A családos emberek ugyanakkor nem engedhetik meg, hogy csak magukra gondoljanak.

Félretenni az egyik legjobb megoldás az életbiztosítás, aminek több fajtája létezik. Másik opcióként a nyugdíjbiztosítást érdemes még említeni, erről részletesebben ITT olvashatsz. De csak sorjában! Először tehát lássunk néhány példát a különféle életbiztosítás változatokra! Első lépésben fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy szeretnél-e ezzel megtakarítani vagy sem? Ha igen, akkor fix kamatra vágysz vagy befektetési alapokhoz kötöd a tőkét? Ennek függvényében választhatsz a vegyes és a befektetési életbiztosítások között. A harmadik opció a kockázati változat, ami haláleset esetén fizet.

Van elérési életbiztosítás, aminek lényege, hogy adott kor megélése esetén szolgáltatja vissza a befektetett értéket. Ötödik a vegyes konstrukció. A már említett nyugdíjbiztosítás pedig egy alternatíva, ahol a jövődet alapozhatod meg, amennyiben nem vagy biztos abban, hogy az állam megfelelően ki tud majd segíteni, amikor már munkaképtelen leszel. Érdemes ezekkel a befektetési formákkal kicsit komolyabban foglalkoznod, mert sohasem lehet előre tudni, pontosan mit hoz a jövő, de megéri arra minél inkább felkészülnöd.