lemezcsavarok

A lemezcsavarok termékkategória igen széles

Napjainkban számos különféle kialakítású, formájú, méretű csavar, anya és alátét áll az érdeklődők rendelkezésére, tehát ajánlott az adott alapanyaghoz való darabokat kiválasztani, a könnyű munkavégzés és az optimális végeredmény érdekében.

A lemezcsavarok elérhetőek önmetsző és önfúró kivitelben. Az önmetszőknek a hegye csúcsos vagy lapos és szükséges a használatukhoz előre kialakított furat.


Az önfúró lemezcsavarok többfunkciós kötőelemek, legfontosabb jellemzőjük, hogy az alkalmazáskor nem kell előkészíteni a furatot, ugyanis egy munkamenettel saját maguk fúrják ki a menetet és fogácsolás nélkül rögzítenek. Ennek hála csökkentik a szerelésre fordítandó időt.

A bejuttatásukhoz elegendő egy csavarbehajtó gép, a menetformázáshoz elég az alacsony indítónyomaték is. A vízállóság és ebből kifolyólag az időtállóság érdekében ajánlott vízzáró alátétet is alkalmazni. A jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő lemezcsavarok alapanyaga különböző, lehet horganyzott acél, alumínium, de korrózióálló nemesacél is.