Túra bakancs

Női és férfi téli túra bakancs

A kirándulások egyik elengedhetetlen kiegészítője a téli túra bakancs, ami fontos, hogy strapabíró legyen. Amennyiben szereti a magas minőségű termékeket, ráadásul, ha valamit megvásárol, akkor azt sok ideig tervezi használni, akkor a nomadsport.eu weboldalra látogasson el! A választék soraiban megtalálhatja a nőknek és a férfiaknak szánt verziókat egyaránt. Ha kirándulni indul, akkor néhány fontos szempontot érdemes szem előtt tartania. Ilyen például az időjáráshoz illő ruházat. Ha hosszabb túrát tervez, akkor mindenképpen nézze meg az időjárás előrejelzést és annak megfelelően készítse össze a csomagját! A téli túra bakancs vastagtalpú és vízálló kell legyen!

Így biztos lehet benne, hogy semmilyen akadály nem fogja útját állni. Egy jó bakancs kényelmes, nem nyomja a sarkát vagy a lábujjait. Ezen kívül fontos, hogy jól szellőzzön, hiszen akkor nem kell aggódnia az izzadságtól sem. Ráadásul jól tartja a lábat, így nem kell attól tartania, hogy egy váratlan pillanatban kimegy a bokája, mert rálépett egy nagyobb kőre.

A téli túra bakancs a kirándulók fontos kelléke

Ha folyamatosan járja az erdőket a barátaival vagy a családjával, akkor biztosan tisztában van azzal, hogy egy túra bakancs a kiránduló egyik legtöbbet használt kiegészítője. Tulajdonképpen a védelem egyik remek eszköze, mivel sohasem lehet tudni, hogy mibe léphet bele, például üvegszilánkba, vastagabb faágba. Ráadásul a kisebb-nagyobb rovarok is képesek belemászni a cipőbe. Ezt könnyedén meg tudja akadályozni, ha vastagabb anyagból készült bakancsot választ, amihez egy magasabb szárú zoknit húz.

Amennyiben most szeretné elkezdeni a folyamatos túrázást, akkor válasszon könnyebb terepet, például gyalogutat kezdésnek, amin végigmegy! Ha ez sikerül, akkor következhetnek a bonyolultabb helyek. Viszont egyre nagyon figyeljen oda! A megfelelő téli túra bakancs meglétére. A vékonyabb talpú, hagyományos utcai cipők nem alkalmasak a hegyi szakaszon történő kirándulásokhoz. A városi lábbelik vékony anyagból készülnek, az olcsóbb változatok pedig nincsenek megfelelően kezelve az eső ellen.

Milyen egy jó túra bakancs?

Ismerjük meg most közelebbről a kirándulásokhoz leginkább használt lábbeliket! Az első kategóriába tartoznak a szandálok. Ezek bár szellősek, nem védik megfelelően a lábakat, könnyedén eláznak és még kavicsok is kerülhetnek a láb alá. A túra bakancs drágább, de strapabíró kivitelű, vagyis nagyon jól bírja a hegyi, sziklásabb terepeket is. Az előbb említett lábbelik az igazi nagy hátizsákos, több napig tartó kirándulásokhoz tökéletesek. Természetesen léteznek a csúcskategóriát képviselő, úgynevezett magashegyi bakancsok is.

Ahogyan a nevük is mutatja, ezeket már inkább havas, jeges terepre alkották meg, ahol fontos a csúszásgátló réteg, a teljes vízhatlanság és a robosztus felépítés. Ezeket nem a hétvégi túrázásokhoz alkották meg, inkább hegymászóknak ideálisak. A túra bakancs egyenletlen, sziklás és kövekkel tarkított talajon kiválóan megállja a helyét. Lehet kapni olyan modelleket, amiket kifejezetten a téli terepre fejlesztettek ki. Ezek valamivel vastagabbak és extra béléssel rendelkeznek. A vízhatlanságuk ezeknek is tökéletes.

A női túra bakancs ergonomikus kialakítású

Amikor cipőről van szó, akkor nem szabad az olcsóbb kategória mellett dönteni. Fontos, megértenie, hogy egy rosszul megválasztott lábbeli bizony a gerincet is tönkreteheti. Szerencsére, manapság már olyan kivitelek közül válogathat, amelyek ergonomikus kialakításúak és tökéletesen alátámasztják a vázrendszert. Ha a láb nincs egyenletes talajon, akkor a gerinc elferdülhet. Egy hosszabb út során mindenképpen fontos a kényelem. Ez nemcsak a ruházatra igaz, hanem a cipőre is. Egy kényelmetlen lábbeli, ami szorít vagy éppen lötyög, nagyon rossz élménnyé tudja tenni a hétvégi kirándulást. A jó túra bakancs erős és vízálló felső résszel rendelkezik, ami taszítja az esővizet és a sarat. A talpa elég vastag ahhoz, hogy ne érezhesse meg a kisebb-nagyobb köveket, amik gyakran élesek. Megfelelően alátámasztja a gerincet és stabilan tartja a lábakat. Továbbá, kényelmes és jól szellőzik. Ahhoz, hogy egy túra bakancs minden felsorolt kritériumnak eleget tegyen, nem kell kisebb vagyonokat elköltenie.

Mekkora az ideális modell?

Először mindig azt a méretet kell felpróbálnia, amit egyébként is szokott, amikor cipőt vásárol. Gondolja át, hogy a túra bakancs téli vagy őszi kirándulásoknál lesz használatban, mert akkor bele kell számolni a vastagabb zoknit. Akár még úgy is fel tudja próbálni a lábbelit, hogy magával viszi a zoknit és annak megfelelően választja ki a kényelmes változatot. Ha gyógyászati talpbetétet használ, akkor azt is vigye el, hiszen ez is emelni fog a lábán. Amennyiben a felpróbált túra bakancs a fűzőrésznél, a saroknál vagy az orrnál szorítja, akkor keressen nagyobbat! Ha úgy érzi, hogy lötyög a lábán, akkor pedig kisebbet. Manapság már lehet feles méreteket is vásárolni. Ha 37-es a lába, akkor előfordulhat, hogy eggyel nagyobb méretet kell választania. Azonban ez olyan cipőfajta, amit nem a mindennapi életben fog használni, csupán kirándulások alkalmával veszi elő, viszont így is összpontosítania kell a kényelemre, hiszen hosszú utat fog benne megtenni.