A vászonfotó effektek

A vászonfotó különleges hangulata
A vászonfotó különleges hangulata

Manapság egyre elterjedtebb hobbi a fotózás. Itt most nem a mindennapos szelfikre gondoljunk, amelyek a modern okostelefonok korában indult divathódító útjára, hanem a hagyományos természet vagy portréfotózásról van szó.

Ezekből a képekből könnyedén lehet akár a vászonfotó téma is. Sokszor azonban előfordulhat, hogy a készített kép, mégsem olyan hangulatú, mint amire számítottunk.

Nem arról van szó, hogy a természet nem volna gyönyörű vagy egy kulturális örökség fotón nem fejti ki jól a hatását, hanem inkább arról, hogy jobb néha bizonyos elemeket kiemelni a képen és ezzel foganatosítani egy momentumot.

Ilyen kiemelésekre nagyon sok számítógépes program alkalmas. Néha nem is kell sok változtatás, hanem elég annyi, hogy kiemelünk egy színt vagy halványítunk egy árnyalatot. Alapváltozásokra már a modernebb fényképezők is alkalmasak, mint mondjuk a szépia vagy fekete-fehér képek készítése. Mielőtt egy saját képből vászonfotó készítése mellett döntünk, érdemes meggyőződni róla, hogy tetszésünknek teljesen megfelelő és azt a hangulatot hozza magával, amit a készítésnél éreztünk.