Az inzulinrezisztencia értékek könnyen meghatározhatóak

Inzulinrezisztencia értékek

Maga a probléma nagyon sok esetben későn derül ki. Előfordulása a cukorbetegséggel egyenlő, sőt nagyon sokszor meg is haladja azt. Az inzulinrezisztencia értékek a megfelelő mérések után állapíthatóak meg. A betegség gyanúja esetén vért kell adni, amiből meghatározhatják, hogy mitől alakult ki a kellemetlenség.

Tünetei nagyon sok alkalommal a depresszió, fáradság, hajhullás, meddőség, menstruációs zavar, policisztás ovárium szindróma és a túlsúly. Az inzulinrezisztencia értékek az analízis után eléggé pontosak. Ezt mindenegyes alkalommal szakember végzi el.

Minden beteg más és más, így a kórképek is egyediek. Ha a diagnózis megvan, akkor jöhet a kezelési módszer, ami gyógyszerekkel történik, de a mozgást is ajánlják az orvosok, a helyes táplálékbevitellel együtt. A vércukor adatok mellett, az inzulinrezisztencia értékek ismerete is nélkülözhetetlenek. A kettő képlete adja meg a HOMA-Indexet, ehhez még az éhomi eredményre is szükség van.

Akkor mondható a betegség kórosnak, ha 4,4 feletti az arány. Az inzulin rezisztencia vizsgálat laborban zajlik minden alkalommal. Először is a betegnek egy bizonyos tömegű cukrot kell elfogyasztania, ilyenkor figyelemmel követik azt, hogyan jelenik meg a vérben. Ekkor többször kell vért venni, a cukor bevitele előtt és után egyaránt.

Az inzulin rezisztencia vizsgálat éhgyomorra kell megtörténjen, ami azt jelenti, hogy 6 órával előtte tilos bármit enni, inni pedig csak vizet szabad. A kezelés során helyreállítják az egészséges egyensúlyt a szervezetben. Ebben viszont Önnek is jelentős szerepe van. Az étkezéskor kerülni kell a túlzott cukros és a lisztes termékek fogyasztását, a szénhidrát bevitele pedig mindennap szükséges, ezt tartsa mindig észben!

Az inzulin rezisztencia vizsgálat az ország területén minden rendelőben elvégezhető, szakemberek által felállítható a diagnózis. Évente legalább kétszer adjon vért, így időben megtudhatja, ha valamilyen probléma jelentkezik! Minden apró jelre figyeljen oda, így esélye van arra, hogy a kellemetlenségeket megakadályozza!