Az inzulinrezisztencia túlsúlyt is okozhat

Inzulinrezisztencia

Az ideális testsúly elérésének kudarca nem mindig a kitartás hiányából vagy a nem megfelelő életmód követéséből ered. Példának okáért, inzulinrezisztencia is felelhet a felesleges kilókért és az eredménytelen diétákért. Ez a rendellenesség azt eredményezi, hogy a sejtek nem ismerik fel az inzulint, aminek következményeképpen megnő a vércukorszint is.

Tulajdonképpen ez a cukorbetegség előfutára, amit ha nem kezelnek, akkor könnyen átfordulhat a legsúlyosabb diabéteszbe is. Azonban az inzulinrezisztencia kezelése alatt nem feltétlenül kell gyógyszeres terápiákra gondolni, ugyanis megfelelő étrenddel és rendszeres testmozgással is tünetmentes állapot érhető el.

Első körben a szakértők is ezt a kettőt írják elő és ha pár hónapon belül nem történik változás, csak akkor javasolják a gyógyszereket. Ugyanakkor az inzulinrezisztencia diéta nemcsak a tüneteket enyhítheti, hanem a fogyásban is segíthet, hiszen csak olyan élelmiszereket tartalmaz, ami nem terheli a szervezetet. Ráadásul a testmozgás bevezetése is jó hatással lesz nem csupán a betegségre, hanem a plusz kilókra is.