Betolakodók ellen használ a kerítés

Kerítés, a nem kívánt látogatók ellen
Kerítés, a nem kívánt látogatók ellen

Manapság sajnos nagyon sok esetben számítani kell arra, hogy valaki hívatlanul tér be hozzánk, ha nem is a lakásba, de a külső udvarra. Ennek elkerülése érdekében, egy kerítés felépítése kimondottan ajánlott. Érdemes olyan anyagot és formát választani, ami már ránézésre is elriasztja a betolakodni vágyókat.

Az interneten kimondottan sok hasznos ötletet találhatunk, amelyek közül bőven lehet szemezgetni, de akár több kombinációt is kialakíthatunk, ami megfelel aztán az elvárásainknak. Egy kerítés nemcsak a védelmet hivatott szolgáltatni, bár gyakran ez a fő feladata, de esztétikusnak is kell lennie. A kellemes színek és formák ezért kiemelt hangsúlyt kaphatnak és a csúcson megjelenhetnek a hegyes végű kialakítások, amelyek egyben lenyűgözőek, de ugyanakkor hatásosak a behatolókkal szemben.

A kerítés többféle anyagnak a keresztezéséből könnyedén kialakítható. A betonalapra készített fa- és vasrendszerek kimondottan elterjedtek, de megoldható úgy is, hogy az egészet csupán egyetlen típusból legyen, ami aztán szintén elbűvölő kinézetű lehet.