Egyre több a napelem

Egyre több helyen szerelnek fel napelemeket

Nagyjainkban a környezetvédelemre egyre nagyobb figyelmet fordítanak. Köszönhető ez az utóbbi évek klímaváltozásainak és az olyan aktivisták tevékenységének, mint az Oscar-díjas színész, Leonardo Dicaprio „Özönvíz előtt” című filmjének.

Lassan ugyan, de egyre több ország igyekszik átállni a megújuló energiaforrásokra. Ezen belül, főleg a napelem kapja a legnagyobb szerepet, hiszen ha megfigyeljük az utóbbi 1 évtizedet, számos naperőmű épült és épül világszerte. Jelenleg Kínában van a legnagyobb, azonban Magyarországon is egyre többen döntenek a napelem mellett, nemcsak a vállalkozások, hanem a magánszemélyek is. Egyre több magánszemély dönt úgy, hogy a háztető felületét elektromos energia termelésére használja fel, amivel biztosítja a saját energiaszükségletét.

A jelenlegi meg nem újuló energiaforrásaink a kőolaj, meg a földgáz amúgy is környezetszennyezőek és végesek, ezért keresni kellett valamit, amivel lassan-lassan helyettesíteni lehet ezeket. Úgy tűnik, hogy a napelem feltalálásával találtunk egy kiváló alternatívát.

Print Friendly, PDF & Email