A lótartás fontos alapjai

Egészséges lótartás

Akik tartottak már lovakat, bizonyára rájöttek, hogy mennyire csodálatos, szeretet teljes és egyedülálló állatok ezek. Pontosan ezen pozitívumoknak köszönhetően, a lótartás sokaknak nem jelent egy gondokkal teli feladatot, hanem inkább egy örömökkel átitatott hobbit.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a lótartás egy könnyű teendő. Amellett, hogy rengeteg boldogsággal teli dolog van abban, ha valaki ló tulajdonos, sohasem szabad elfelejteni, hogy ez nagy felelősséggel is jár. Mindenképp figyelembe kell venni, hogy a ló egy nagy termetű állat és sokat eszik. Ha tél van, és nincs fű, amit lelegelhet, akkor gondoskodni kell a mindennapi, megfelelő mennyiségű takarmányról és vízről. Nyilvánvalóan mivel sokat, eszik ezért sokat is termel.

Emiatt a tulajnak minden egyes este el kell hordania az állat alól az ürüléket. Ha ezt nem teszi meg, akkor az egyre csak gyűlni fog, és nagyon kényelmetlen lesz a szeretett patásnak. Ennek takarítását célszerű vasvillával, gumicsizmában, esetleg kesztyűben csinálni. Egyértelmű hát, hogy a lótartás nem is annyira egyszerű.