Fejlesztő társasjátékok az észrevétlen tanulásért

Fejlesztő társasjátékok
Fejlesztő társasjátékok

Játszani jó, de együtt játszani még jobb. A társasjátékok nemcsak a játék örömét, hanem az együtt, izgalmasan eltöltött időt is megadják. A fejlesztő társasjátékok pedig még ennél többre is képesek. Úgy lopják bele az ismeretlen témákat és fogalmakat, hogy a játékosok észrevétlenül, de élményszerűen tanulnak általa. Az élményszerű tanulás pedig köztudottan a hosszú távú memóriában való megragadás egyik feltétele.

Hogyha csak folyamatos ismételgetés által próbál elérni fejlődést egy bizonyos területen a gyermekével, például az összeadás terén vagy az óraismeret terén, akkor csekély előrelépést fog tapasztalni. Ha ezeket az ismereteket fejlesztő társasjátékok formájában tálalja fel neki, akkor sokkal nagyobb örömmel és sikerélménnyel fogja ezeket elsajátítani.

Ha pedig élvezi azt amit csinál, akkor újra szeretné majd művelni. Ez adja a fejlesztő társasjátékok intenzív oktató erejét. Ha mindezt az élményt társakkal is megspékeljük, akkor egy igazi kaland válik a játékból. Így mellékesnek tűnhet a fejlesztő társasjátékok ismeretközlő ereje, de a titok pontosan ebben rejlik.