Fontos a masszív zárbetét

Zárbetét

Mindenki rémálma, hogy hazaérkezéskor a nyitott ajtó és a felforgatott lakás képe fogadja. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a betörést. Ennek elsődleges kulcsa a helyes zár kiválasztása, azon belül is a megfelelő zárbetét.

Lehet igazán masszív az ajtó, ha nem elég biztonságos a zárbetét, mert akkor könnyen kisemmizhetnek minket. Még ha nem is tartunk otthon különösebben értékes dolgokat vagy pénzt, a zárat, ha nem megfelelő, könnyen tönkretehetik a betörők.

A javítás költségei persze minket terhelnek, valamint a rendőrségi bejelentéssel is vesztegetjük az időnket. Jobb túljárni a besurranók eszén. Hogyan tehetjük ezt meg? Tulajdonképpen egyszerű.

Kissé bonyolultabb zárszerkezetet és zárbetétet kell az ajtóra szereltetnünk. A tolvajok ugyanis nagy tapasztalattal rendelkeznek, vagyis ha látják, hogy nincs esélyük néhány perc alatt feltörni a zárat, akkor odébb fognak állni. Ezek a zárak és az erős ajtó nem olcsók ugyan, de nem megfizethetetlenek. Megéri kicsivel többet költeni a zárbetétre, hogy mindig egy biztonságos lakásba térhessünk haza.