kézműves kávé

Hagyományt tisztelve készül a kézműves kávé

kézműves kávé
Kézműves kávé

A kávé világszerte a legnagyobb mértékben fogyasztott, éberséget biztosító ital. Általában az embereknek az ébredés utáni első teendőjük, egy finoman elkészített eszpresszóval indítani a napot. A kézműves kávé olyan termék, ami nagy odafigyeléssel, hozzáértő tudással és a hagyományt tisztelve készül el.

A kávépörkölés a kávékeverékek elkészítésének legizgalmasabb folyamata, de a végeredmény szempontjából a kávészüretelés és a tárolás is rendkívül fontos tényezőnek tudható be. A kézműves kávé esetében, ezeknél a folyamatoknál is egészen más módszereket alkalmaznak, mint a szalagmunkát végző nagyvállalatoknál.

A hozzáértő olasz szakemberek a kitűnő termőhelyekről származó arabica fajtákat, a kiváló minőségű robusta fajtákkal keverik, megalkotják a lágyabb és az aromában gazdag keverékeket.

A kézműves kávé íz-világa lényegesen gazdagabb és összetettebb, mint a hagyományos társainak. Magas koffeintartalmának köszönhetően, a jó erős fekete felébreszti az embert. A gyártása legalapvetőbb jellemzői a kellő odafigyelés, a szekértelem és a kiváló alapanyagok összeválogatása.