Hajóponyva anyag a hajótulajdonosoknak

Hajóponyva anyag
Hajóponyva anyag

A hajótulajdonosok rémálma, hogy nem tudják járműveiket fedett helyen tárolni, így rettegnek attól, hogy féltett kincsüket valamilyen kár éri. Mivel a hajók többsége nyitott, így a hajóponyva anyag jelenthet megoldást a tulajdonosok számára, hiszen ezek megóvják a környezeti behatásoktól, az időjárás viszontagságaitól.

A hajóponyva anyag segítségével a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy megvédjék járműveik burkolatát, az üléseket illetve a műszereket az időjárási viszonyoktól, hiszen ezen károk javítása rendkívül magas költség, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbbet tegyék meg annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges károkat.

Ezek mellett, a hajóponyva anyag segít tisztán tartani a csónak fedélzetét, ami azért is előnyös, mert így nem kell minden vízre szállás előtt újra letakarítani. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy az adott ponyva milyen alapanyagból készül. Lássuk melyek a legfontosabb szempontok, ha hajóponyva gyártásához keres megfelelő alapanyagot.

Egyáltalán van különbség hajóponyva és hajóponyva között és ha igen, akkor mitől lesz valami prémiumkategóriás? A hajóponyva anyag télen és nyáron is használatos, így annak mindenképpen bírnia kell a nagyon hideget, de a kánikulát is. Bizonyos anyagok azonban a téli hideg során rideggé és ezáltal törékennyé válnak, míg mások a tűző napon veszítik el szakítószilárdságukat.

Fontos, hogy a hajóponyva anyag bírja az időjárás behatásait, így nemcsak a hőmérséklet ingadozása során kell helytállnia, hanem a nagyobb viharok, heves szelek esetén is, sérülésektől mentesnek kell maradnia. Fontos, hogy hajóponyva anyag az évek múlásával is maradjon vízálló, ne keletkezzen rajta repedés vagy szakadás.

A hajóponyva anyag egyik kiemelkedő feladata, hogy távol tartsa az UV sugarakat. Ezért is olyan fontos, hogy prémiumterméket válasszanak a tulajdonosok, ugyanis ezek élettartama a szabad ég alatt is 3-8 év közé esik. A speciális szövési technológiának köszönhetően, a hajóponyva anyag magas szakítószilárdsággal bír és ellenáll a sérüléseknek.