Nissan Micra alufelni

Hogyan készülhet a Ford Kuga felni?

Nissan Micra alufelni
Nissan Micra alufelni

Napjainkban a gyártóknak többféle elkészítési módszer is a rendelkezésükre áll, amikor felniket szeretnének létrehozni. A hideg folyatásos technológiával a Nissan Micra alufelni is elkészíthető. Ez a csúcstechnológiás módszer azért annyira speciális, mert egy adott ponton, egy direkt erre a célra kreált géppel, a kapott formát megpörgetik és kívülről megemelik annak a hőfokát.

Eközben a keréktárcsa peremrészére görgőfejek illeszkednek, és azt préselve feszítik egy irányba. Ezt úgy kell elképzelni, mint amikor a fazekas dolgozik. A nagy meleg, a nyomás és a forgás együttesének köszönhetően, a Nissan Micra alufelni pereme hasonló teherbírású lesz, mint a kovácsolt felnié. Azért választja sok gyártó ezt az eljárást, mert gazdaságos.

Például az O·Z brand nagyon sokáig használta ezt a módszert a Forma-1-es felnik előállításához. Világos hát, hogy egy ilyen eljárással kreált Nissan Micra alufelni biztosan beválik majd. Az egyik legjobb példa arra, hogy mire is képes egy gyártó a hideg folyatásos technológiával, az a HLT cserefelni. A HLT technológia kizárólagos alkalmazója az O·Z.

A Nissan Micra alufelni ilyen módú gyártásakor a gyártók arra hajtanak, hogy a minőséget egyre jobbá tegyék úgy, hogy közben a költségeket csökkenteni, vagy legalább kordában tudják tartani. Megannyi Ford Kuga felni is készülhet így. Például a kovácsolt Ford Kuga felni már a csúcskategóriát jelenti.

Az ilyen tárcsát nagyon magas nyomáson, egyetlen alumíniumtömbből csinálják. Az ilyen eljárással kapott termék egy nagyon tömör és hihetetlenül tartós eszköz. Ezért is figyelhető meg, hogy a kovácsolt Ford Kuga felni elképesztően könnyű. Ez az anyag a deformálódás miatt bekövetkező szálelrendezésnek, és a fémkristályok orientációjának módosulásával magyarázható, ami megerősíti a végtermék szerkezetét.

Egy efféle Ford Kuga felni bizony már a luxus kategóriába tartozik, főleg a felhasznált alapanyagok, szerszámok miatt. Említést érdemelnek még a többrészes tárcsák is. Ezeknek a gyártási technikája semmiben csak annyiban tér az egyrészesekétől,hogy külön készülnek az alkotóelemek.