dilatációs hézag

Hogyan töltsük ki a dilatációs hézagot?

dilatációs hézag
Dilatációs hézag

Minden betonfelületnél megfigyelhető az anyag minimális méretváltozása, a hő- és a kémiai hatások miatt. Ezt a szakemberek egy úgynevezett dilatációs hézag megformálásával küszöbölik ki. Ezzel a módszerrel érik el, hogy a padlóban természetesen létrejövő változás ne okozhassa annak a roncsolódását.

Ennek ugyan már régóta megvan a bevált módszere, de a technológia fejlődése ide is begyűrűzött, így újabb és egyszerűbb lehetőségek is elérhetőek a piacon. Ezen új termékek közé tartozik például az Armour Dowel tüskeprofil is, ami egy új metodológiát követve tölti ki a dilatációs hézagot.

Az újdonság esszenciája abban rejlik, hogy a benne elhelyezett tüskék nem centrálisak. Ennek köszönhetően egy sokkal eredményesebb teher-elosztást tudnak elérni és a beton is egyszerűbben, de ami a lényeg, mindenféle károsodás nélkül tud mozogni a zsaluzaton. Ez a dilatációs hézag kitöltő technológia még új, így az alkotók természetesen egy részletes, a telepítést is lefedő leírással is az ügyfelek rendelkezésére állnak.