Időnként eljöhet a szélvédő polírozás ideje

Legyen alapos a szélvédő polírozás
Legyen alapos a szélvédő polírozás

A végtelen aszfaltos út és gyakran embert próbáló természeti erők összecsapása igazán vonzó tud lenni egyesek számára. Természetesen nem feltétlenül muszáj ilyen messzire elmenni, mert egy nyugodt sétakocsikázás is bőven megteheti a hatását. Tudjuk jól azonban, hogy a por és gázok, valamint a napfény hatása idővel szükségessé teheti a szélvédő polírozás elvégzését. Első ránézésre nem is gondolnánk, de a levegőben lévő apró por- és koromszemcsék nagyon áldatlan hatást képesek kifejteni a különböző felületekre, ami alól egyáltalán nem kivétel az autóknak az ablaka sem.

Gondoljunk kicsit bele abba, hogy a folyamatosan fújó szél hegyeket és sziklákat képes simára vagy egyéb alakúra csiszolni az idő múlásával. Eléggé érdekes volna azt hinni, hogy ezek az erők nem fognak hatni egy olyan jármű esetében, amelyik gyakran ötven és afeletti kilométeres óránkénti sebességgel halad, így olyankor is télhatást keltve, amikor amúgy nyugodt lenne az idő. A szélvédő polírozás ennek köszönhetően egyszerűen nem maradhat ki az éves programok közül.

Előfordulhat, hogy időnként észrevesszük, hogy apróbb karcok jelennek meg a felületen. Ezeket egy minőségi és alapos autóüveg polírozás egyszerűen képes eltüntetni, és utána olyan hatás marad, mintha teljesen új volna az egész. Az sem kizárt, hogy a nagyobb kavicsoknak a felverődéséből származó kisebb hibákat is ki lehet javítani vagy esetleg az olyan nem túl mély karcokat, amelyek zavarhatják a kilátást. Abban az esetben viszont, ha egy ilyen enyhébb sérülésben a körmünk nagyon megakad, akkor nem javasolt az autóüveg polírozás, mert azt túl mélyen kellene elvégezni, és azt követően olyan optikai torzulás maradhat vissza, ami sokkal zavaróbb lehet, mint maga a karcolás.

Ha tanácstalanok vagyunk, és nem tudjuk, hogy az autóüveg polírozás megfelelő lenne-e a számunkra, akkor érdemes elmenni a szervizbe és kikérni a szakemberek tanácsát, ugyanis Ők biztosra meg tudják mondani, hogy mi az, amit tenni lehet annak érdekében, hogy teljesen biztonságosan ki lehessen azt követően látni az ablakon.