kékfény szűrő szemüveg

Kinek való a kékfény szűrő szemüveg?

Amióta a telefonok és a tabletek elterjedtek, egyre többen döntenek a szemük egészsége mellett. A kékfény szűrő szemüveg minden táskában belefér, de akár az iroda íróasztalában is elrejthetjük. Napjainkban sok időt töltünk a számítógép előtt, ha pedig a munkánk is ezzel a készülékkel kapcsolatos, akkor érdemes időben fontolóra venni a látásunk védelmét.

Amikor egy monitor előtt ülünk (vagy fekszünk), hajlamosak vagyunk mozdulatlanul nézni magunk elé, sokszor még pislogni is elfelejtünk.


Ennek következtében a könnyrétegünk idővel kiszáradhat, ami további problémákhoz vezethet. A száraz szem szindróma ismert jelenség, ami egyre több számítógépes munkavállalót érint. Miközben a tudatos pislogás újra meg újra kimegy a fejünkből, a kékfény szűrő szemüveg órákon keresztül rajtunk lehet.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a dioptriás szemüvegek szintén kérhetőek kékfény szűrővel, de elérhetőek olyan változatok is, amelyek dioptria nélküliek. Így mindenki megszerezheti a kedvencét az égészsége érdekében.