Leesésgátló a gyermek önállóságáért

Leesésgátló gyerekágyakhoz
Leesésgátló gyerekágyakhoz

A gyermek ágya egyfajta biztonsági sziget a számára, ahol semmi baj nem érheti. A rácsos ágy lecserélése után ez nem mindig van így és szorongással töltheti el, hogy új helyre kerül.

Olyan ágyba kerül, amelyiknek a legtöbbször nincsenek korlátai, így könnyen kieshet belőle. Ennek megelőzésére leesésgátló szerelhető fel rá. Az ilyen szerkezet egyfajta védőfalat képez az ágynak azon részén, amelyiken nincs karfa.

A matrac alá csúsztatva vagy pántokkal felerősítve, könnyedén alkalmazható a leesésgátló. A gyermeknek nem lesz bezártság-érzete akkor, ha ilyen szerkezet van az ágyán, mivel ezeket a legtöbbször hálós középrésszel vagy műanyag csövekből úgy készítik el, hogy át tudjon látni rajta.

A saját ágyban való alvás által történő önállóságra nevelés egy szintjét is meg lehet lépni, ami a továbbiakban is segíthet. Az önálló reggeli ágyvetést máris rá lehet bízni, ami egyfajta minőségi változás a fejlődését illetően. A leesésgátló az ágyvetésben például nem akadályoz napközben, mivel vagy könnyen leszerelhető vagy ledönthető.