A mágneszár hatékony védelmet nyújt

Mágneszár

A riasztók használata nem oldható meg minden esetben. A nagyobb átmenő forgalommal rendelkező épületekben igen körülményes lenne az ilyen rendszerek alkalmazása, ezért más megoldást kell keresni. A mechanikai védelem igen jó megoldás lehet ilyen esetekben.

Egyes beléptető rendszerek mágneszár segítségével szabályozzák az átmenő forgalmat. Így csak az arra jogosultak tudják kinyitni az ajtót. Ezek a rendszerek is többfélék lehetnek. Bár a mechanikus védelmi rendszerekhez soroljuk, azonban tudni kell, hogy a mágneszár működéséhez elektromos áramra is szükség van.

Vannak olyan modellek, amelyeknél az áramkör megszakítása nyitja a zárakat, másoknál pedig éppen fordítva van. Ideális megoldás lehet ez irodaépületekben, illetve más intézményekben, ahol vannak olyan területek, amelyeket csak bizonyos alkalmazottak használhatnak.

A mágneszár családi házak esetén is használható lehet. A kaputelefonok is hasonló elven működnek. Kiváló védelmet nyújtanak minden esetben, hiszen a mágneszár kinyitása megfelelő eszköz nélkül lehetetlen.