horganyzott trapézlemez

Mi az a horganyzott tarpézlemez és mire használható?

Trapézlemezből keresi a korrózióállóságban legjobbat? Akkor a horganyzott trapézlemez az, amire Önnek szüksége van. De mi is ez valójában? És miért épp ezt ajánljuk? Először is tisztázzuk, mi az, hogy horganyzott lemez. A horganyzott lemez alapja is ugyanaz, mint a többi bevonattal rendelkező trapézlemezé: az acél. A horganyzott lemezek tehát acélból készülnek és a tartósság növelése érdekében cink bevonattal vannak ellátva.

Miért éppen cinkkel? Mert a cink legalább olyan erős, mint az acél, de emellett jól önthető is. A legnagyobb előnye pedig kétségtelenül az, hogy egyáltalán nem rozsdásodik. Egy cinkbevonatos horganyzott trapézlemez, élettartama akár 40 év is lehet. Ha a környezettudatosság is fontos Önnek, akkor is jó választás ez a típus, mert nem károsítja a környezetet és újrahasznosítható.

A megfelelő szerelés mellett, tartós és dekoratív éke lehet az adott épületnek, ami ráadásul nem igényel drága karbantartást. A horganyzott trapézlemez is ugyanolyan könnyen szerelhető, mint a többi típus. Csak épp tartósabb, mert ha víz éri, akkor egy olyan réteg keletkezik rajta, ami megvédi az oxidációtól, tehát nem korrodálódik. A Turbo Pegazus Kft. kínálatában egészen biztosan megtalálja ezeket a minőségi és időtálló minőségi trapézlemezeket.