Mit jelent a hűtlen kezelés fogalma?

A hűtlen kezelés fogalma
A hűtlen kezelés fogalma

Az első tanács amit egy tapasztalt ügyvéd adhat, hogy mielőtt válaszol arra a kérdésre, hogy beismeri-e valamely bűncselekmény elkövetését, konzultáljon egy szakértővel. Önnek tisztában kell lennie a vád pontos fogalmával, és a lehetséges enyhítő körülményekkel akkor is, ha gazdasági bűncselekmény elkövetésével vádolják.

A hűtlen kezelés is a vagyon elleni, gazdasági bűncselekmények közé tartozik. Amikor bárkit ezzel vádolnak, akkor nem azt feltételezik, hogy az elkövetőnek az általa kezelt idegen vagyon eltulajdonítása, ellopása lett volna a célja.

Hűtlen kezeléssel az vádolható, akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és Ő az ebből eredő kötelességeinek a megszegése miatt vagyoni hátrányt okoz. Egy ügyvéd először tájékozódik, megismeri a vádat, felméri a védekezés lehetőségeit. Egy idő előtt tett beismerő vallomás sokat ronthat a védekezése későbbi esélyein.

Jó tudni, hogy a hűtlen kezelés szándékos bűncselekmény, vagyis csak az vádolható meg vele, aki szándékosan követi el a bűncselekményt, aki a cselekményének következményeit kívánja. Ismerje meg a lehetőségeit. Tájékozódjon a Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján, de ha konkrétan segítségre van szüksége, akkor konzultáljon velük, hiszen nincs két egyforma eset.