A motoros fűkasza többféle típusa

Fontos a fűkasza karbantartása

Amennyiben szeretnénk rendben tartani a kertünket, udvarunkat, akkor nem kevés időre és energiára lesz szükségünk. Azonban számos olyan kerti szerszám létezik, amelyekkel időt takaríthatunk meg, a hatékony kialakításuknak köszönhetően. Az elburjánzott növényzet ellen kiválóan alkalmazható a motoros fűkasza, amellyel hatékonyan és gyorsan dolgozhatunk. Mielőtt munkához látunk, előbb mérjük fel a terepet, hogy ne ütközzünk semmilyen váratlan akadályba a folyamat során!

Azt is érdemes számításba venni, hogy egy bizonyos terület megtisztításához mennyi üzemanyagra lesz szükségünk, mert így pont időben visszaérhetünk, hogy újra megtöltsük a motoros fűkasza üzemanyagtartályát. Egy benzinmotoros fűnyíró szintén rendkívül hatékony, azonban a méretei miatt, a felhasználási lehetőségei korlátozottak. A nagyobb területek nyírására tökéletesen alkalmas, azonban ahol már szűkebb a hely, sok a sarok és a fal mellett is szükséges a nyírás, akkor ott már a motoros fűkasza képességei kellenek.

Ezen belül is számos modell közül válogathatunk, amelyek igazodni fognak az igényeinkhez. Nem mindegy mekkora terület kerül megmunkálásra a motoros fűkasza segítségével és azt is fontos figyelembe venni, hogy milyen növényeket fogunk vágni ezzel a kerti szerszámmal. A lágyszárú, illetve a keményebb növényekhez különböző damilok és vágótárcsák szükségesek. Hogyha kisebb területen szeretnénk használni, akkor valószínűleg elég lesz a hobbi motoros fűkasza is, amelyet esetleg két órás igénybevételre terveztek. Hogyha intenzívebb felhasználásra van szükség, akkor fog képbe kerülni a félprofi fűkasza, amelyet huzamosabb ideig használhatunk, mert a kialakítása ezt lehetővé teszi.

A hőelvezetés megoldása igazán fontos ezekben az esetekben. Amennyiben a damilfejes motoros fűkasza mellett döntünk, tudnunk kell, hogy ez a verzió a gyenge növényzet esetében alkalmazható sikerrel. Hogyha erősebb változatra van szükségünk a növényzet mivoltából kifolyólag, akkor a vágótárcsás motoros fűkasza lesz a jó választás. Bármely típusra is legyen szükség, a biztonsági előírásoknak, mindig tegyünk eleget!