Munkavédelmi cipő a különböző munkákhoz

Munkavédelmi cipő
Munkavédelmi cipő

A cipő fontos részét képezi a munkahelyi öltözetnek, főleg ha az nemcsak lábbeliként szolgál, hanem egy védelmi eszköznek is. A munkavédelmi cipő sok területen kötelező és minden feladathoz más és más típusra van szükség.

Olyan munkahelyeken, ahol nagy a csúszásveszély, ott a munkavédelmi cipő előfeltétele a jó tapadó képessége a talpnak. Vannak esetek, amikor hőálló cipőre van szükség, mint például az útépítés vagy a kohászat. Az élelmiszeriparban és az egészségügyben a kényelmes és mosható lábbeli az előírás, hiszen hosszú órákat töltenek el benne a dolgozók és ezeken a területeken nagyon fontos a tisztaság, ezért a fertőtlenítés még a cipők esetében is kötelező.

Vizes és mentési szolgálatokhoz gumicsizmát szoktak alkalmazni, de létezik a gumicsizmának egy speciális változata is, ami a vegyipar munkavédelmi cipő modellje. Továbbá, külön munkavédelmi cipő típusok léteznek építkezésben és villanyszerelői területen dolgozóknak is. Tehát a védelmet szolgáló papucs, szandál, cipő, bakancs vagy csizma minden munkakörben más és más, használatukat pedig nem érdemes mellőzni, mert súlyos problémákat vonhat maga után!