Dvd filmek a házimozi élményhez

Népszerű DVD filmek az esti mozizáshoz
Népszerű DVD filmek az esti mozizáshoz

A DVD-k (Digital Video Disc rövidítése) nagykapacitású optikai tárolóeszközök, kép, hang és adatok tárolására egyaránt alkalmasak. 2000-ben jelentek meg Japánban.

A dvd filmek video- és hangtömörítéssel kerülnek a lemezekre, leolvasásuk pedig történhet egy erre alkalmas lejátszóval vagy a számítógépbe épített meghajtóval. Naponta jelennek meg új dvd filmek, minden műfajban és minden korosztálynak. A régebben gyártott filmeket is kiadják ezen lemezeken, a jobb minőség és hosszabb élettartam érdekében.

Habár úgy tűnt, hogy az otthoni filmezés lehetősége teljesen feleslegessé teszi majd a mozi-termeket, ezek mégis megmaradtak, főleg 3 D vetítésekre átalakítva. Aki mégis a dvd filmek mellett dönt, rengeteg weboldal kínálatából válogathat és kölcsönzők is működnek minden nagyvárosban.

A filmipar védelmében, a dvd kódolva van, ami azt jelenti, hogy az egyes lemezek az adott területhez rendelhetőek és csak a megfelelő berendezésekkel játszhatóak le. Tehát egy film kiadható dvd-n az egyik régióban, amikor a másikban még a mozikba sem került.