Nem fölösleges pénzkidobás az energia tanúsítvány ára

Energia tanúsítvány ára
Energia tanúsítvány ára

2012 januárja óta sokan kezdtek érdeklődni az energetikai tanúsítvány vagy, ahogyan a legtöbben ismerik lakás zöldkártya után, mivel ez az a dátum, ami után kötelezővé vált elkészíttetése.

Szerencsére nem terheli meg túlzottan a pénztárcákat az energia tanúsítvány ára, sőt, mi több, éppen abban is segíthet, hogy az általa kapott besorolás kiértékelése után akár változtatni tudjon az ingatlanon, olyan szempontból, hogy az minél energiatakarékosabb legyen.

Ez Önnek is segíthet a havi költségvetések szempontjából, valamit bérbe adás vagy eladás alkalmával nagyobb értéket szabhat meg az épületre, ha az említett besorolás kedvező értékeket mutat. A dokumentum elkészítése során sokat megtudhat ingatlanáról, például, hogy érdemes lenne vagy sem fűtéskorszerűsítést elvégezni. Ebben az esetben viszont ajánlott a lakás zöldkártya újbóli elkészíttetése, mivel az épület ezek után jobb besorolást kaphat. Azonban, ahogy már említettük az energia tanúsítvány ára nem jár túlzott költségekkel, így bátran merjen Ön is lépni!