Robotfűnyíró, az egyszerű és nagyszerű megoldás

Robotfűnyíró, a valódi segítség
Robotfűnyíró, a valódi segítség

Csodás pázsit mindenféle erőfeszítés nélkül? Igen, a mai modern technológiáknak köszönhetően, már ez is lehetséges. Hiszen a robotfűnyíró pont erre lett kitalálva, hogy önállóan, felügyelet nélkül és végtelen precizitással nyírja le a füvet a megadott területen és kizárólag csak ott.

Ehhez nincs másra szükség, mint a legújabb fejlesztésekkel ellátott robotfűnyíró modellre, a mellékelt területjelölő eszközökre és néhány perc ráfordított időre. Ugyanis egyszer kell megtanítsuk az okos kis segítőnket, hogy mit szeretnénk tőle, hogyan, illetve hol és a továbbiakban automata módon az elraktározott információk alapján fog eljárni. Mit jelent ez?

Legelső alkalommal kijelöljük a helyet, ahol szeretnénk, hogy tevékenykedjen, beállítjuk a fűmagasságot és az időpontokat, amikor szeretnénk üzembe léptetni, majd a megfelelő karbantartási műveleteken kívül, soha többé nem lesz vele dolgunk. A robotfűnyíró a megadott időpontokban üzembe lép, elindul a kijelölt helyre és a tanultak alapján tökéletesen levágja a füvet, még a szegélyek mentén is.

Az akadályokat az érzékelőinek és a puha ütközőinek köszönhetően biztonságosan elkerüli, az emelkedőket és a lejtőket megfelelően kezeli és a lehető legoptimálisabb útvonalon fogja bejárni a területet. Amennyiben az akkumulátor merülését érzékeli, visszatér a robotfűnyíró a dokkolóhoz és csatlakozva rá, feltölti saját magát. Ha még nem végzett a feladatával, akkor visszatér a helyszínre és befejezi az elmaradt munkát, ellenkező esetben a következő utasításig pihenő üzemmódban a dokkolón marad.

Az eső ellen több megoldás is létezik, vannak robotfűnyíró modellek, amelyek nedves időben is tökéletesen működnek és léteznek olyan típusok is, amelyek időjárás érzékelővel vannak ellátva, ami ha esőt érzékel, akkor a készülék nem fog bekapcsolni. Amennyiben igazán környezettudatos megoldást szeretnénk, akkor érdemes megjegyezni a napelemes változatokat is, amelyek működés közben begyűjtik a Nap sugarait és elektromos árammá alakítják át. Az ilyen robotfűnyíró verziók sokkal energiatakarékosabbak és gyorsabbak is, mivel csak ritkán kell a dokkolóra kapcsolódniuk.