A sícipőkre érdemes különösen odafigyelni

A jó síeléshez szükséges a profi felszerelés

Ha már ki van választva, hogy mi lesz a helyszíne az idei síelésnek, a naptárban a dátum pirossal meg van jelölve, a repülőjegy ki van fizetve és a szálloda is le van foglalva, ideje végre azt is megnézni, hogy a régi sífelszerelés némi újításra szorul vagy nem.

Ha a kabát jó meleg, nincs elszakadva, akkor minden rendben, a síruhára is érdemes egy pillantást vetni, a sícipők esetében viszont alaposabb szemügyre vétel szükséges. Nemcsak az a fontos, hogy a méret jó legyen és tartsa a meleget, hanem arra is figyelni kell, hogy mennyire jól illeszkednek a lábfejre. Van, akinek széles a lába, másnak keskeny, viszont magas a lábfeje, de olyan is akad, akinek valamilyen bütyök deformálja.

A sícipők kiválasztásnál ezekre mind oda kell figyelni, hiszen másképp már egy rövid siklás után megfájdulhat a láb vagy szerencsétlenebb esetben komolyabb sérülés is bekövetkezhet. Ha a sícipők a legkisebb mértében is kényelmetlenek, jobb újat, a lábra tökéletesen illeszkedőt vásárolni, így biztosítani a remek élményeket.