Szükséges a hátizsák a túrázáshoz?

A hátizsák előnyei
A hátizsák előnyei

Sokan csak azért nem szeretnek kirándulni, mert megerőltető számukra a sok holmi cipelése, amit magukkal kell vinni. Erre azonban van egy nagyon praktikus megoldás, ami nem más, mint a hátizsák. Ez egy felbecsülhetetlen eszköze a túrázónak, hiszen így gond nélkül célba lehet juttatni a nehezebb csomagokat is.

Ha minden felszerelést kézi táskákban kellene felcipelni a hegyre, sokan lemondanának a túrázás öröméről, hiszen rettentő fárasztó út lenne. Persze a hátizsák sem mindig könnyíti meg a kalandot, ezért oda kell figyelni, hogy milyen terméket választunk.

Érdemes kicsit több pénzt szánni rá, hogy egy minőségi, jó súly-elosztású és strapabíró hátitáskához jussunk, amibe minden szükséges holmi belefér. Így nemcsak azért jutunk fel könnyebben a hegyre, mert a súly eloszlik az egész testünkön, hanem azért is, mert a kezeink szabadon maradnak.

Ezáltal használhatunk segítséget a haladáshoz, például túrabotot vagy az útitársunkat. A szaküzletekben különböző méretekben szerezhető be a hátizsák a kisebb-nagyobb túrákhoz.