Tudja, hogy mi alapján lehet váltóméretet becsülni?

Váltóméret kalkulátor

A hosszas keresgélés közepette, könnyen elveszítheti a türelmét, hiszen az igényeknek megfelelő felni megtalálása nem egyszerű feladat. Ezzel a váltóméret kalkulátorral pár kattintás alatt megbecsülheti, hogy az eredeti kerék mérethez képest milyen gumiabroncs fér fel rá.

A gumik rendszerint standard adatokkal rendelkeznek, amiknek tudatában könnyen le lehet váltani azokat. Erre általában az évszakok változásakor van szükség, de természetesen a defekt vagy más speciális esemény is előidézheti a cserét.

Télen előfordulhat, hogy egy új felnit is fel kell rakni, hiszen a szélsőséges éghajlati viszonyok megkívánják, hogy a drágább, dekoratívabb típusokat olcsóbbakra váltsa le. A gumik esetében mindig meg van adva a váltóméret, ami lényegében az átmérőt jelenti. Ez az adat jó kiindulási alap ahhoz, hogy megtalálja az új gumihoz passzoló felnit.

A döntést sokan kizárólag a küllemre alapozzák, de az esztétikus kinézet kevés ahhoz, hogy elégedett legyen a kiválasztott termékkel. Ha azt szeretné, hogy a felni használata még évek múlva is örömmel töltse el, akkor érdemes más paramétereket is szem előtt tartania. Kétség kívül az egyik fő szempont a méret, hiszen hiába találja meg a kedvére való változatot, ha túl kicsi vagy túl nagy az autó kerekeire.

Ezen okból kifolyólag, érdemes úgy kezdenie a keresést, hogy kiválasztja a jármű típusát a listából. Mivel az egyes kategóriákon belül is nagyon széles a kínálat, ezért készüljön fel rá, hogy nem lesz egyszerű dolga. Persze egy szép mintázat könnyen vásárlásra csábíthatja, de ne engedjen a kísértésnek addig, amíg nem bizonyosodott meg a méretezésről.

Az online felületen található kalkulátor használatával könnyen kiderítheti, hogy milyen típusok között érdemes nézelődnie. Ehhez csupán meg kell adnia az eredeti abroncs méretét és a keréktárcsa átmérőjét, vagyis a váltóméretet. Ha ezzel megvan, akkor máris rákattinthat a keresés gombra. Ha a termékekkel kapcsolatban bármilyen kérdése felmerül, akkor bátran keresse fel a márkakereskedést vagy az ügyfélszolgálatot!