VakVagány, a napi pozitív gondolatok tárháza

Napi pozitív gondolat

Horváth Nikolettát sokéves bizonytalanság után az egyik legritkább betegséggel, az Erdheim–Chester kórral diagnosztizálták. A betegség elvette tőle a normális gyerekkort és a felhőtlen életet, de ennek ellenére hiszi, hogy a napi pozitív gondolat az, ami az életben erőt ad neki.

13 éve veszítette el a látását, sajnos később még a veséi is leálltak, ám az idén 30 évessé váló Niki elhatározta, hogy belekezd egy blogba, ahol megosztja a történetét, de segít majd az övéhez hasonlóan nehéz sorsú embertársain. A blog neve VakVagány, Niki írásai pedig tele vannak szeretettel, hittel és megingathatatlansággal.

Internetes naplójában ír a példaképéről, aki mindvégig mellette volt és van, az édesanyjáról. Beszámol a bizalomról, ami összeköti vakvezető kutyájával, Lilivel. „Motiváció minden napra” című cikkében arról ír, hogyha valami rossz történik az emberrel, két út közül lehet választani: az egyik a kétségbeesésé, a másik a hité. Az utóbbinak a kulcsa pedig a napi pozitív gondolat és Niki ennek köszönhetően boldog, erős és sikeres.