bitumenes hullámlemez

A bitumenes hullámlemez rögzítése: ezekre figyelj!

Egy terasz garázs, beálló, valamilyen kisebb melléképület építésénél érdemes okosan kiválasztani a tetőfedő elemeket. Mivel ezek többnyire a munkálatok legvégén kerülnek fel, így megesik, hogy azokra már kevesebb pénz jut, már amennyiben a költségvetés nem volt előre meghatározva. A gyors kivitelezés szempontjáéból, a bitumenes hullámlemez megfelelőnek tűnhet. Méretes lapok, de akár tekercses formában is elérhető, így egyszerűbb a szerelése. Vannak azonban olyan alapvető feltételek, amikre megéri odafigyelni a rögzítés során.

Csak a stabil tartószerkezet felállítását követően történjen! Az sem árt továbbá, ha optimális a lejtésszög, ami garantálja a gyors vízelvezetést. Mindezek után következhet a felhelyezés, már amennyiben minden szükséges felszerelés és további kiegészítő, például csavarok rendelkezésre állnak. Ez is fontos szempont a bitumenes hullámlemez rögzítésénél.

Aranyszabályként fektethető le, miszerint csak mechanikai módon szabad elvégezni a felfogatást, ami vonatkozik az átlapolásokra, fedésekre, toldásokra egyaránt. Bár adódhatna a gondolat, miszerint lánghegesztéssel egybeolvasztható az anyag, de ezt tilos végezni. A mechanikai rögzítéseket a megfelelő hosszúságú zsindelyszögekkel oldhatod meg, megközelítőleg 15 cm távolságokra, jól befogatva. A tekercsek mindig a tetővonallal párhuzamosan legyenek feltéve. Az esetenkénti vágások nem fognak problémát okozni, mert a bitumenes anyag egyszerűen szabható kézi vagy elektromos fűrésszel.

Az átlapolásoknál érdemes megtartani a minél nagyobb fedést, ezzel megelőzve az esetleges vízszivárgást. A tömítést ilyen helyeken csak ragasztóval szabad végezni. A bitumen mellett, válaszható még műanyag hullámlemez, aminek az áttetsző változati teraszoknál például előnyösebb megoldás, ha nem cél az árnyékolás, hanem éppen a helyiség fényesebbé tétele az elvárt. A gazdasági és ipari épületeknél a fémváltozatok tudnak optimális hatást kiváltani. Az aceltrapezlemez.hu palettáján egyedi színválaszték érhető el az acél hullámlemezek tekintetében, ezért megéri itt válogatni.