edzés eszköz nélkül

Hát edzés eszköz nélkül: mire kell figyelni?

Mindenkinek tanácsos a hátizmok edzése, a sportolókon kívül, az ülőmunkát végző személyeknek és akiknek valamilyen okból kifolyólag előre görbül a válluk. Ez a pozíció ugyanis a mellizmok rövidülésével és a hátizmok gyengülésével jár, ami ellen akár az otthonunkban is tehetünk, drága kellékek nélkül. Az Intenset szerint ez is fontos szempont minden eszköz nélküli edzésnél. Persze, a hátizmok eredményes edzéséhez nem pusztán elhatározásra és kitartásra van szükségünk, hanem egy jó edzéstervre is.

Hatékonyan fogyhatunk, erősödhetünk, formásodhatunk úgy is, hogy nem szükséges különféle eszközöket drága pénzen megvásárolnunk, sem pedig edzőterembe bérletet váltanunk. Az Intenset edzésterv és diéta betartásával nagyon jó eredményeket érhetünk el, ráadásul ehhez is díjmentesen juthatunk hozzá az intenset.hu weboldalon keresztül. Fontos az is, hogy mikor végezzük el az edzéseket.

Nos, ezt mindenki a saját életviteléhez igazíthatja, bár a reggeli edzés a legjobb módja annak, hogy frissen induljon a napunk. A korán kelőknek ez nem jelent problémát, viszont akik utolsó percben bújnak ki az ágyból, ez nem kivitelezhető. De nincs veszve semmi, hiszen napközben is bármikor elvégezhetőek a gyakorlatok, sőt, az sem baj, ha csak este kerül sor a napi ezekre. Mint minden edzéstípusnál, úgy a hátedzéseknél is be kell tartani néhány alapelvet. Nem szabad elfelejteni, hogy mennyire fontos a bemelegítés, mert ezzel kerülhetjük el a sérüléseket.

Ajánlott kizárólag az edzésre koncentrálni, semmi mást nem kell közben csinálni, még a telefont sem felvenni. Végül is nem dől össze a világ, ha naponta félóráig nem vagyunk elérhetőek. Tartsuk az intenzitást, ha nekifogtunk, akkor szigorúan csináljuk végig az aznapi programot! Muszáj saját magunkra figyelnünk, a helyes testtartásunkra, ara, hogy mit, hol kell éreznünk. Ezt azonban nem tudjuk megtenni, ha folyton félbeszakítanak bennünket. Mindent összevetve, a hátedzés idejére zárjuk ki a külvilágot, ne létezzen semmi más, csak mi magunk és az edzés!