kúpgörgőscsapágy

A kúpgörgős csapágy speciális kialakítása

kúpgörgőscsapágy
Kúpgörgőscsapágy

A csapágyak legfontosabb feladata az, hogy az egymás mellett elmozduló tartozékoknak a helyváltoztatását a lehető legkisebb súrlódással garantálják. Pontosan ezt biztosítja a kúpgörgős csapágy is, amelyik a csapagy.hu internetes bolt kínálatában is fellelhető. Ez a gyűrűk között megtalálható görgők formájáról kapta a nevét.

A kúpgörgős csapágy egy igazán speciális formával, kialakítással bír, ugyanis a kúpfelületet alkotó elemek egy pontban metszik egymást, ezzel biztosítva a problémáktól mentes működést. Az ilyen fajta gépelem roppant időtálló és nagyon bírja a strapát, ami érthető is, hiszen az mindig nagy terhelésnek kell legyen kitéve.

Ez különböző erősségű és irányú erőket kell felvegyen annak érdekében, hogy tökéletesen el tudja látni a feladatát. A kúpgörgős csapágy direkt úgy lett megalkotva, hogy a rá ható erő a kúpos görgőket a belső gyűrű úgynevezett vállára nyomják. Ezek pedig képesek nagyon pontosan vezetni a gördülő tartozékokat. A boltban a kúpgörgős csapágy sokféle változatban beszerezhető. Léteznek egy-, két- és még háromsoros modellek is.