McKenzie torna gyakorlatok

A McKenzie torna gyakorlatokat is érdemes kipróbálnod csípőfájdalom ellen

Az emberi test sokkal törékenyebb, mint azt elsőre bárki gondolná. Természetesen vannak olyan különösen erős szervezetek, amelyekről úgy hírlik, hogy mindent kibírnak. A legtöbb ember azonban nem ilyen. Az idő és a gyakori, vagy éppen ellenkezőleg, a kevés használata a szervezetnek ugyanúgy problémákat okozhat. Nehéz tárgyak rendszeres cipelése megerőltetéshez vezethet, vagy éppen ellenkezőleg, az izmok hozzáerősödnek.

Ezzel szemben, a rendszeres ücsörgés, amit egy irodában dolgozó személy végez vagy kassza mögött ülő valaki, más terhelést jelent. Ha a szövetek nem kapnak elég edzést és tápanyagot, akkor leépülnek. Voltaképpen, ha valaki veszíteni szeretne az izomtömegéből, akkor elég csak nem csinálnia semmit és a folyamat végbemegy. Ez viszont könnyen gerinc-, derék- és csípőfájdalmakhoz vezethet. Ilyenkor vetődhet fel a kérdés, hogy mi lehet a baj, hiszen nem csináltál semmit. Pontosan ez a fő ok. A segítség ilyen formában az aktivitás fokozásában rejlik.

A McKenzie torna gyakorlatok a csípőfájdalom kezelésében is segíthetnek. Ez a terápia egy igen speciális módszeren alapszik, aminek célja, hogy figyelembe veszi a páciens személyes igényét. Nem előre megszabott, standard és monoton gyakorlatsorok végzéséről van szó, hanem speciálisan az adott panaszra kidolgozott eljárásról. A terapeuta az alapos állapotfelmérést követően, a fájdalom okát feloldó módszert dolgoz ki, amit odahaza lehet rendszeresen gyakorolni. Az önkezelés révén, a McKenzie torna hatásossága fokozódik. A specialista megmutatja mit kell tenned és követni az útmutatást.

Ha szorgalmasan végzed a házit, akkor a felépülés üteme gyorsul és csak bizonyos időközönként kell igazítani az eljárás menetén. A jó hír, hogy a legtöbb esetben, már a legelső alakalom után érezhető a pozitív változás és az idő múlásával ez egyre inkább megmutatkozik. Sajnos a modern életvitelből adódóan nincs szükség komoly sérülésre, balesetre, a csípő- és más ízületi fájdalmak kialakulásához, mert bőven elég a rendszeres mozgás elhanyagolása ebből a célból. Amikor pedig már érezteti magát a probléma, akkor annak figyelmen kívül hagyása csak súlyosbodást vált ki.