A tanítható távirányító számos előnnyel rendelkezik

Univerzális távirányító

Ez az eszköz elmaradhatatlan része a mindennapoknak. A tanítható távirányító helyettesíti az eredeti kelléket, amit a vásárolt televízióhoz kapott. Képes megjegyezni a gyári eszköz gombjainak programját.

Remek megoldás, ha egyszerre több berendezést szeretne irányítani. Sok extra funkcióval rendelkezik, tehát a mozizás élvezetes lesz általa. Ha nem szeretne sok efféle terméket pakolgatni a lakásban egyik helyről a másikra, akkor ez a variáció lehet a megfelelő választás.

Mivel mindenegyes kellék elemmel vagy akkumulátorral működik, még pénzbarát megoldásnak is mondható, persze a kényelem mellett. Ez azért van így, mert az elemeket csak egyetlen készülékben kell majd lecserélni.

A tanítható távirányító esztétikusan lett kialakítva. Régebben nem volt rá nagy igény, hiszen a háztartásokban csak a televízió számított elektronikai berendezésnek, amit vezérelni lehetett. Azonban később megjelentek a DVD lejátszók, a videók és a különböző HIFI tornyok. Az első tanítható távirányító 1985-ben jelent meg, a Philips márkáé volt a dicsőség.